Beslut vid Fouriertransforms årsstämma 2011

Stockholm, 2011-04-18

Årsstämman i Fouriertransform ägde rum idag den 18 april 2011 i Stockholm. På stämman togs följande beslut:

Utdelning
Årsstämman fastställde att ingen utdelning lämnas utan att disponibla vinstmedel på 12 781 920 kronor, överförs i ny räkning.

Ansvarsfrihet  
Stämman beviljade styrelseledamöterna och verkställande direktören ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2010.

Riktlinjer för ersättning och andra anställningsvillkor för ledande befattningshavare
Det beslutades om principer för anställningsvillkor och ersättningar för ledande befattningshavare i enlighet med styrelsens förslag som fanns med i kallelsen.

Styrelseledamöter
Det beslutades att styrelsen ska bestå av sju ledamöter utan suppleanter. Omval av samtliga styrelseledamöter: Lars-Olof Gustavsson (även omvald som ordförande), Karin Kronstam, Lars Erik Fredriksson, Lars-Göran Moberg, Ulla-Britt Fräjdin-Hellqvist, Cecilia Schelin Seidegård och Hasse Johansson.

Revisor
Det konstaterades att auktoriserade revisorn Hans Andersson, Deloitte AB, är utsedd revisor intill utgången av årsstämman 2012.

Arvode
Årsstämman beslutade om följande styrelsearvode, 300 000 kronor till styrelsens ordförande och 150 000 kronor till respektive styrelseledamot som inte är anställd av Regeringskansliet.

Arvode för revisorns arbete beslutades att utgå enligt godkänd räkning.

Ändring av bolagsordningen
Årsstämman beslutade om ändring av bolagsordningen angående kallelsereglerna i § 7 i enlighet med styrelsens förslag som fanns med i kallelsen.

För ytterligare information,
Per Nordberg, VD Fouriertransform AB, tel +46 8 410 40 601

Nyhetsarkiv