TitanX öppnar fabrik i Mexiko för att leverera till Daimler Trucks

TitanX, den ledande globala leverantören av kyllösningar till drivsystem för nyttofordon, öppnar en fabrik i Saltillo, Mexiko. Investeringen i den nya anläggningen uppgår till 10 miljoner dollar och är resultatet av två kontrakt från Daimler Trucks North America under 2013 och 2015. TitanX kommer att börja leverera under slutet av 2016 och försäljningen förväntas uppgå till totalt cirka 350 miljoner dollar under en 5-årsperiod. Fabriken kommer att producera motorkylare för Daimlers lastbilar inom klasserna heavy-duty och medium-duty. 

Fabriken i Saltillo är ett nytillskott till TitanXs nordamerikanska organisation och ligger några kilometer från Daimler Trucks anläggningar. TitanXs väl beprövade produktionskoncept i kombination med att området kring Monterrey är ett kluster för nyttofordonsindustrin har bidragit till att fabriken att redan nu börjat producera kondensorer.

“Den nya fabriken i Saltillo visar vår strategi att förlägga fabriker nära våra nyckelkunder, och är ett logiskt nästa steg i våra globala expansionsplaner. I och med öppnandet av den nya anläggningen har vi sex produktionsenheter i fem länder, varav två ligger i Nordamerika. Närheten till Daimler Trucks underlättar snabba leveranser och säkerställer att vi kan leverera alla motorkylare de behöver”, säger Stefan Nordström, VD för TitanX Group.

För mer information, vänligen kontakta:

Stefan Nordström, verkställande direktör
Tel: +46 (0) 456 550 00

Tatiana Temm, kommunikationsdirektör
Tel: + 46 735 42 11 51
Email: tatiana.temm@titanx.com 

Om TitanX
TitanX Engine Cooling är en global leverantör av kyllösningar till drivsystem för nyttofordon till OEMs och den oberoende eftermarknaden. TitanX hade 2014 en omsättning på 1,6 miljarder kronor och har cirka 800 anställda runt om i världen. Huvudkontoret ligger i Göteborg och produktion och utveckling sker i Linköping och Mjällby i Sverige, Jamestown i New York i USA, Saltillo i Mexiko, Jaguariúna i Brasilien och Kunshan i Kina.
www.titanx.com

Nyhetsarkiv